Despre Romania

Romania este o tara situata in sud-estul Europei Centrale, pe cursul inferior al Dunarii, la nord de peninsula Balcanica si la tarmul nord-vestic al Marii Negre. Pe teritoriul ei este situata aproape toata suprafata Deltei Dunarii si partea sudica si centrala a Muntilor Carpati. Populatia Romaniei este de aproximativ 20 milioane de locuitori iar limba oficiala a acesteia este limba romana, ce apartine grupei limbilor romanice de est si este inrudita cu italiana, franceza, spaniola, portugheza, catalana si, mai departe, cu majoritatea limbilor europene. Bucuresti este cel mai mare oras si totodata capitala Romaniei. 
Fiind o tara carpato-danubiano-pontica, Romania ofera o gama larga de propuneri turistice de interes general sau tematice.

Pe litoralul romanesc, pe marile plaje de nisip ale Marii Negre, se afla statiunile balneare Eforie Nord, Eforie Sud, Neptun si Mangalia. Tot pe litoral se gasesc si numeroase atractii estivale, cea mai importanta statiune fiind Mamaia.

Delta Dunarii - un paradis natural ce se intinde la varsarea Dunarii in Marea Neagra. Acest incredibil taram al apelor adaposteste peste trei sute de specii de pasari si nenumarate specii de pesti. Nu e, deci, de mirare ca UNESCO a desemnat Dela Dunarii ca fiind o ”Rezervatie a Biosferei”.

 

Moldova si Bucovina - regiunea care impresioneaza printr-o extraordinara mostenire artistica din Evul Mediu tarziu, Bucovina fiind renumita pentru minunatele fresce exterioare de pe peretii manastirilor sale.
 

Maramures - o mostenire folclorica. In ciuda vitregiilor, locuitorii acestei regiuni au pastrat vii traditiile si folclorul. Sighetul Marmatiei este un oras tipic Maramuresului, cunoscut datorita targurilor si costumelor populare. ”Cimitirul vesel” din Sapanta este un obiectiv turistic de neratat, fiind cunoscut pentru monumentele funerare cioplite care contin pe langa aspecte din viata decedatului si epitafuri umoristice.
 

Transilvania - un tinut al legendelor. Piscurile muntilor, parauri cristaline, bisericute din lemn si castele legendare, toate sunt imagini dintr-un tablou fermecat. Aici se gasesc numeroase locuri interesante de vizitat: orase medievale, muzee de arta si hoteluri de calitate, Parcul National Retezat si carari pentru excursiile in munte, dar si statiuni pentru sporturi de iarna si tratament. Localitati precum Brasov - fascinant oras medieval de munte; de aici se pot face excursii la Castelul Bran despre care se spune ca ar fi fost resedinta lui Vlad Tepes (legendarul Dracula), la Castelul Peles din statiunea Sinaia care a fost construit pentru Regele Carol in 1883 intr-un stil arhitectural sofisticat; Sibiu - un oras construit de sasi in care se afla Muzeul de Arta Brukenthal.

Bucuresti, capitala Romaniei - o legenda romaneasca spune ca orasul Bucuresti a fost fondat pe malurile raului Dambovita de un cioban pe nume Bucur, al carui nume provine de la cuvantul ”bucurie”. Supranumit ”Micul Paris”, Bucurestiul este un oras al bulevardelor, modelat dupa mai multe stiluri arhitecturale. Ne incanta cu imagini deosebite precum: Arcul de Triumf - situat pe Soseaua Kisseleff care este mai lunga decat Champs-Elysees, Muzeul Satului in aer liber care se afla in Parcul Herastrau, centrul istoric al orasului unde se gasesc numeroase restaurante si cafenele, Ateneul Roman, sau Palatul Parlamentului - o constructie grandioasa. In imprejurimi nu trebuie ratate elegantul Palat Mogosoaia si Manastirea cu turla din Snagov.

Bucataria romaneasca este denumirea pe care o poarta rezultatul sintetizarii, in timp, a gusturilor si obiceiurilor gastronomice specifice poporului roman. Ea este diversa si cuprinde nenumarate obiceiuri si traditii culinare. Un loc aparte in Bucataria romaneasca il au dulciurile, placintele, dulceturile. Printre mancarurile traditionale cele mai cunoscute, amintim: ciorba de perisoare, sarmalele, snitelul, piftia, zacusca si cozonacul.

Romania este asociata cu nume mari din sport si arta:
Constantin Brancusi - unul din cei mai aclamati sculptori moderni; Mircea Eliade - istoric al religiilor, scriitor de ficțiune, filozof și profesor român la Universitatea din Chicago; Nadia Comaneci - o legenda a gimnasticii mondiale; Ilie Nastase - unul din cei mai recunoscuti tenismani.

Romania nu este mai prejos nici in ceea ce priveste business-ul feminin. Printre romancele care au facut istorie, amintim:  
Sarmiza Bilcescu a fost prima femeie avocat din Europa, si prima femeie din lume care avea si doctoratul; Virgina Maria Andreescu-Haret a fost prima femeie arhitect din lume; Cecilia Cutescu - Storck, prima femeie profesor universitar in invatamantul de arta din Europa; Elena Densusianu - Puscariu, prima femeie profesor de clinica de oftalmologie din lume; Smaranda Gheorghiu, prima femeie care a calatorit spre Polul Nord; Elena Ghika (Dora d’Istria), prima femeie care a urcat pe Mont Blanc; Aurora Gruescu, prima femeie inginer silvicultor din lume si prima romanca ce a intrat in Guinness Book; Sofia Ionescu - Ogrezeanu, prima femeie neurochirurg din lume; Angela Lefterescu, prima femeie capitan de cursa lunga din Europa; Eliza Leonida Zamfirescu, prima femeie studenta a Academiei Regale Tehnice din Berlin si prima femeie inginer din Europa.

 

INFORMATII DESPRE VIZA

NU au nevoie de viza pentru a vizita Romania, pentru sejururi de pana la 90 de zile, cetatenii Statelor Unite ale Amercii, Canadei, Australiei, Noii Zeelande, cat si cetatenii urmatoarelor tari:

Albania, Andora, Antigua si Barbuda, Argentina, Bahamas, Barbados, Bosnia si Hertegovina, Brazilia, Brunei Darussalam, Columbia, Chile, Coreea de Sud, Costa Rica, Dominica, Emiratele Arabe Unite, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Grenada, Guatemala, Honduras, Israel, Japonia, Kiribati, Malayezia, Marea Britanie, Insulele Marshall, Mauritius, Mexic, Micronezia, Monaco, Moldova, Muntenegru, Nauru, Noua Zeelanda, Nicaragua, Palau, Panama, Paraguai, Peru, Saint Lucia, Saint Vincent si Grenadine, Salvador, Samoa, San Marino, Seychelle, Serbia [cu exceptia detinatorilor de pasapoarte sarbe eliberate de catre directia de coordonare sarba (in limba sarba: Koordinaciona uprava)], Insulele Solomon, Singapore, Sfantul Scaun, Sfantul Kitts si Nevis, Timorul de Est, Tonga, Trinidad si Tobago, Tuvalu, Uruguay, Vanuatu, Venezuela.

Participantii la conferinta provenind din tari care nu sunt enumerate mai sus AU NEVOIE de viza pentru a intra in Romania. Fiecare participant este responsabil pentru procurarea propriei vize necesare.

 

Va multumim! Enjoy Romania!

PARTICIPA SI TU!

Poti alege sa participi la conferinta si sa inchiriezi un stand de prezentare/vanzare pentru produsele si serviciile tale.
20
JOI
OCTOMBRIE
2016